1. februar 2023

Nye publikationer skal gøre det nemmere at lave vellykkede samarbejdsprojekter

PARTNERSKABER

Tidens vilde problemer kalder på tværgående partnerskaber mellem forskere og praktikere. Men der mangler viden om, hvordan man lykkes med det gode samarbejdsprojekt. Derfor er Crown Princess Mary Center nu klar med de første ressourcer, der skal gøre det nemmere at lykkes med samarbejdet.

Illustration af en samarbejdsproces
Ingen samarbejder er ens, men der er en række opmærksomhedspunkter, som kan være med til at gøre processen nemmere.

Når man skal samle et møbel, starter de fleste med at kigge i manualen for at finde den smarteste og hurtigste måde at gøre det på. Men når forskere og samfundsaktører vil samarbejde om komplekse problemer, findes der ingen letkøbte løsninger, og man skal lede længe efter ’how to’-manualer.

Copenhagen Change Academy er Mary Centrets forsknings- og formidlingsprojekt, som søger at hjælpe forskere og praktikere med at lykkes med det, vi kalder forandringsskabende forskningssamarbejde. Vi er nu klar med de første publikationer; herunder en vejledning, fire læringscases, udvalgte ekspertråd og et litteraturstudie. Vi peger på opmærksomhedspunkter inden for seks dimensioner i samarbejder mellem human- eller samfundsvidenskabelige forskere og forskellige former for praksisaktører. De seks dimensioner er problemet, ressourcerne, rollerne, mødestedet, forløbet og forandringen.

Copenhagen Change Academy er et flerårigt projekt støttet af Realdania, som løbende vil udvikle ressourcer i håb om at hjælpe nye videnspartnerskaber på vej mellem forskere og aktører i forskellige dele af samfundslivet. Som centerleder Simon Kjær Hansen forklarer:

”Hos Mary Centret tror vi på, at vi skal have langt mere samarbejde mellem forskning og praksis. Det kan give vigtig inspiration til at finde nye løsninger på tidens svære problemer. Men den slags samarbejde er ofte kompliceret og kræver, at både forskere og praktikere er åbne for en anden måde at arbejde på. Derfor kommer vi nu med en række forskellige ressourcer, som vi håber vil give flere mod på at kaste sig ud i at danne nye partnerskaber.”

Se alle ressourcerne her

Emner