Hvordan får vi mindre CO2 på danskernes middagstallerkener?
Crown Princess Mary Center inviterer til paneldebat, om hvordan vi kan gøre danskernes spisevaner mere bæredygtige
En gennemsnitlig dansker spiser dobbelt så mange animalske fødevarer som det europæiske gennemsnit. Samtidig er danskerne dybt bekymrede over klimakrisen og dele af befolkningen går over til en mere plantebaseret kost. Men går det hurtigt nok? Og gør det overhovedet en forskel, hvad den enkelte spiser? Til dette event forsøger vi at blive klogere på, hvad der reelt skal til for at få mindre CO2 på danskernes middagstallerkener. Hvor meget kræver omstillingen af den enkelte dansker? Hvilke værktøjer skal vi have op af lommen? Og hvordan kan erhvervsliv, stat og kommuner være med til at få flere danskere til at forbruge klimavenligt?
Deltagere
Jonas Engberg, Klimachef, Coop Danmark
Simon Kjær Hansen, Leder, Crown Princess Mary Center, Københavns Universitet
Anna Jönsson, Projektleder for Mad- og Måltidsstrategi, Københavns Kommune
Bente Halkier, Professor i sociologi, Københavns Universitet
Karin Breck, Politisk chef, Forbrugerrådet Tænk
Eventdetaljer
Hvornår: 16. juni 2023 kl 18:00 - 18:50
Hvor: G30 - Københavns Universitet
Sprog: Dansk
Se mere på Folkemødets hjemmeside: Hvordan får vi mindre CO2 på danskernes middagstallerkener?