9. august 2023

Lykkeligst på landet - kan det virkelig passe?

GOLDEN DAYS PÅ LANDET

Vi har en masse forestillinger og fordomme om livet på landet. Men hvad ved vi egentlig om, hvordan det er at bo i de små samfund uden for de store byer? Kom med til Mary Centrets event i samarbejde med Golden Days. 

Grafik til event med fotos af deltagere
Bliv klogere på fordomme og forestillinger om livet på landet.

Årets Golden Days Festival er taget på landet og Mary Centret er taget med. 

Hvad ved vi egentlig om, hvordan det er at bo i de små samfund uden for de store byer? Hvordan påvirker forestillingerne dem, som bor der? Og hvad kan litteraturen og kunsten fortælle os om livet på landet tidligere og idag?

De spørgsmål dykker vi ned til eventet 'Lykkeligst på landet - kan det virkelig passe?' - et Golden Days event, som Mary Centret står bag i samarbejde med Dansk Arkitektur Center og Danmarks Statistik.

Livet på landet i tal og forskning

Vi ved fra dialektforskningen, at unge allerede begynder at nedtone deres dialekt, når de ved, de skal på gymnasiet i en større by. Men hvad kan dialektforsningen egentlig fortælle os om identitet og mobilitet? Det kommer professor i linguistik ved Københavns Universitet, Pia Quist, med nogle bud på. 

Og så vil programchef i Realdania, Stine Lea Jacobi og direktør i Danmarks Statistik, Peter Vig Jensen komme med data og viden om, hvordan livet på landet ser ud.

Til at gøre os klogere på kunsten og litteraturens rolle i vores forestillinger om landet har vi inviteret forfatter Stine Pilgaard og tidligere direktør på Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh. Mikkel er netop tiltrådt en stilling som leder af et nyt center på Københavns Universitet for kunstens rolle i samfundet.

Det bliver både et seriøst og underholdende arrangement, hvor vi forener viden, fakta og refleksioner over livet på landet. Og ser på, hvordan det udfolder sig i kulturen, litteraturen og kunsten.  Vi slutter af med et glas vin. 

Arrangementet laves i et samarbejde mellem Crown Princess Mary Center, Danmarks Statistik og Dansk Arkitektur Center.  Det er gratis at deltage, billetter ryger efter først til mølle. 

Se det fulde program og meld dig til her (ikke længere tilgængeligt).

Emner