12. maj 2022

Nyt forsknings- og formidlingsprojekt

Copenhagen Change Academy

I maj 2022 igangsætter Crown Princess Mary Center et nyt forsknings- og formidlingsprojekt, Copenhagen Change Academy, i samarbejde med RealDania og under faglig ledelse af professor MSO og institutleder ved Institut for Antropologi Bjarke Oxlund.

Copenhagen Change Academy skal udvikle modeller og redskaber, som understøtter forskning-praksissamarbejde, og skabe et fagmiljø for aktører på området. Copenhagen Change Academy ligger i forlængelse af Copenhagen Impact Lab, et netværk etableret i samarbejde mellem Mary Centeret og Veluxfonden for beslutningstagere, der til hverdag arbejder med forskning-praksissamarbejde.

I 2022 vil Copenhagen Change Academy skabe et overblik over former for forskning-praksissamarbejde med høj impact, som er afprøvet i en dansk kontekst. Det vil resultere både i en case-baseret oversigt over modeller for samarbejde, som der er gode erfaringer med, og i udviklingen af et vokabular, som muliggør sammenligning og videreudvikling på området. På længere sigt vil forandringsakademiet udvikle målgruppespecifikke redskaber og afprøve nye modeller for forskning-praksissamarbejde med inspiration fra udlandet. Copenhagen Change Academy arbejder videnskabeligt baseret og opbygger løbende et fagligt miljø gennem seminarer og kurser for forskere, praksisaktører og fondsrepræsentanter.

Crown Princess Mary Center er glade for at kunne ansætte Brigitte Dragsted, der selv har en baggrund i praksisorienteret forskning, som projektleder for Copenhagen Change Academy. Brigitte har en ph.d.-grad fra Institut for Politik og Samfund ved Aalborg Universitet og er specialist i kvalitative vidensprocesser. Metodisk arbejder hun både med kortlægning af eksisterende viden, etnografisk dataindsamling og deltagerorienteret evalueringsformer. Brigitte har tidligere været en del af en række forskning-praksissamarbejder inden for international udvikling og menneskerettighedsfeltet.