18. januar 2024

Interview om Land og By i Altinget: "Debatten er præget af synsninger"

LAND OG BY

Der skal mere viden ind i debatten om land og by for at gøre op med myter og unuancerede påstande. Læs interview i Altinget med Simon Kjær Hansen, der fortæller om Land og By projektet, der er klar med ny data. 

foto af busstoppested og får på en mark
Hvad er forestillinger, og hvad er fakta i debatten om land og by? Foto: Mette Frandsen

Butikker, skoler og lægehuse forsvinder fra provinsbyerne. Folk bor på landet, fordi de ikke har råd til en bolig i byen. Og folk fra de fine saloner i storbyerne ved ikke noget om livet uden for bygrænserne.

Det er nogle af de fordomme, som et hold eksperter hos Crown Princess Mary Center fra Københavns Universitet og Danmarks Statistik ønsker at kaste nyt lys over.

I et nyt projekt om forholdet mellem land og by håber de på at kunne afkræfte eller nuancere nogle af de etablerede sandheder, de ofte støder på i den offentlige debat. Det fortæller Simon Kjær Hansen, der er centerleder for Crown Princess Mary Center, der står for projektet sammen med Danmarks Statistik......

Læs videre i artiklen: 'Flere “følelseskolde” tal om land og by er på vej: “Debatten er præget af synsninger"' fra Altinget.dk

Læs mere om projektet Land og By

Emner