Alumner

Policy fellows 2023 - 24

Anne Braa Ermose

Anne Braa Ermose · Juridisk direktør i Microsoft med ansvar for Western Europe

Anne er juridisk direktør i Microsoft med ansvar for juridisk rådgivning internt i Microsoft på tværs af 12 europæiske lande og leder af et in-house advokat team. Anne er optaget af krydsfeltet mellem IT og retslig regulering. Hun har de sidst 14 år haft en række forskellige roller i Microsoft, hvor software, cloud computing og regulatoriske forhold på global skala har været de gennemgående temaer, herunder som ansat i Microsofts hovedkontor i Seattle, USA. Anne startede sin karriere som fuldmægtig i Justitsministeriet og blev derefter advokat hos Lassen Ricard i København. Hun er juridisk kandidat fra Aarhus Universitet og har en LL.M. (e) fra University of Cambridge, England.

I sit policy fellowship arbejder Anne med Danmarks og EU’s globale position på tech-området i forhold til regulering, økonomi, teknologisk udvikling og sikkerhed.

Caroline Egelund

Caroline Hegelund · Kontorchef, Kontor for Digitalisering, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune

Caroline er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet fra 2003. Hun har arbejdet med kommunal ledelse, organisering, udvikling og strategi i blandt andet KL og har arbejdet med digitalisering siden 2017 og bl.a. været leder af KLs Innovations- og Teknologienhed. Hun har været kontorchef i Københavns Kommune siden 2021.

Gennem sit policy fellowship dykker Caroline ned i Københavns Kommunes muligheder, udfordringer og dilemmaer i en digital tid med fokus på inklusion og brugerdrevet digital udvikling.

Ditte Bjerregaard

Ditte Bjerregaard · Souschef/ Deputy Tech Ambassador i Udenrigsministeriet

Ditte har arbejdet i den danske udenrigstjeneste siden 2007 og arbejder i sin nuværende rolle som Deputy Tech Ambassador med den danske udenrigstjenestes TechPlomacy-mission. Teamet samler karrierediplomater, tech-eksperter, iværksættere, sikkerhedsfolk og studerende.  Udenrigsministeriets tech-diplomatiske engagement.

I sit policy fellowship arbejder Ditte med Udenrigsministeriets tech-diplomatiske engagement med fokus på geopolitik, ansvarlighed, sikkerhed og udviklingen af nye teknologier.

Emil la Cour

Emil la Cour · Chefkonsulent og teamkoordinator i Kulturministeriets Tech-kontor

Emil arbejder som chefkonsulent i Kulturministeriets Tech-kontor med særligt fokus på, hvordan teknologien påvirker vores demokrati, offentlige samtale samt børn og unges trivsel. Emil har tidligere arbejdet i Digitaliseringsstyrelsen med de muligheder og udfordringer, der følger af brugen af nye teknologier i den offentlige sektor.

I sit policy fellowship udforsker Emil sammenhænge mellem teknologi, demokrati og kultur med henblik på at understøtte en vidensbaseret udvikling og implementering af politik på området.

Grit Munk

Grit Munk · IT-politisk chefkonsulent i ingeniørforeningen IDA

Grit er IT-politisk chefkonsulent i Ingeniørforeningen, IDA. Hun er uddannet cand.scient.pol fra KU og har et diplom i ledelse fra DTU. Grit var koordinator for SIRI-Kommissionen, der havde til formål at komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan forberede sig til en verden med AI. Hun er medlem af diverse advisory boards, udvalg og fora for dataetik, cybersikkerhed, kunstig intelligens og standardisering. Grit er også debattør, rådgiver, IDAs ekspert på dataetik og vært for webinarer og konferencer om bl.a. AI, overvågning, it-sikkerhed, rettigheder og dataetik.

I sit policy fellowship arbejder Grit med regulering og implementering af international lovgivning på nationalt niveau, bl.a med fokus på den nye AI Act.

Jenny Bøving Arendt

Jenny Bøving Arendt · Direktør i Danske Gymnasier

Jenny er cand.scient.pol fra Københavns Universitet og direktør i Danske Gymnasier. Hun har tidligere arbejdet som afdelingschef i Danmarks Lærerforening, kontorchef i Miljøstyrelsen og som rådgiver for Ritt Bjerregaard.

I sit policy fellowship arbejder Jenny på, hvordan eksamensformer og læreplaner kan tilpasses, så de tager højde for den nye digitale virkelighed, og hvordan ny teknologi kan bruges som et værktøj i undervisningen for at styrke elevernes digitale teknologiforståelse, dannelse og kritiske sans.

Karina Pultz

Karina Pultz · Seniorrådgiver for Menneskerettigheder hos Folkekirkens Nødhjælp

Karina Pultz har mere end 10 års erfaring med at fremme og beskytte menneskerettigheder online og offline i Mellemøsten, Asien og Afrika i samarbejde med lokale partnere. Hendes ekspertiseområder er samspillet mellem menneskerettigheder og tech, den rettighedsbaserede tilgang til udvikling samt beskyttelse af menneskerettighedsforkæmpere. Hun er Folkekirkens Nødhjælps Seniorrådgiver for Menneskerettigheder, og hun er faglig leder af arbejdsgruppen ”Tech for Human Rights”. Hun har en baggrund som teamleder for Mellemøstteamet ved Dansk Institut for Menneskerettigheder (IMR) og er ekstern lektor ved Statskundskab på Københavns Universitet.

Med et overordnet fokus på kvinder og sociale platforme udforsker Karina i sit policy fellowship, hvordan den offentlige dialog, demokratiudvikling og menneskeretlige spørgsmål påvirkes af ny teknologi.

Kim Jesper Jørgensen

Kim Jesper Jørgensen · Direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og National Materieldirektør

Kim er generelløjtnant i Flyvevåbnet og direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse samt national materieldirektør. Han har en officersuddannelse fra Flyvevåbnet og har varetaget en række forskellige jobs i Forsvaret, herunder chef for Arktisk Kommando 2016 – 2020, hvor han var bosat i Nuuk.

I sit policy fellowship arbejder Kim med ledelse af teknologisk udvikling af en kompleks organisation med særligt fokus på, hvordan innovation fremmes og organiseres i samspil mellem brugerne, private virksomheder, finansieringsinstitutioner samt universiteter og andre vidensinstitutioner.

Niels Tanderup

Niels Tanderup · International direktør for cBrain

Niels er uddannet i statskundskab med en master i handel og offentlig administration samt executive MBA fra Quantic School of Business and Technology. Niels har tilbragt sin karriere i både den offentlige og den private sektor, herunder som Generalkonsul og chef for en handelsafdeling i Udenrigsministeriet, leder i Grønlands nationale flyselskab og selvstyre, policy officer i EU's Kommission for Udviklingspolitik, vicedirektør for internationalt samarbejde i DI og senest som direktør for globale anliggender i cBrain. Niels skriver regelmæssigt debatindlæg til danske medier danske medier og er en erfaren foredragsholder om digital transformation, offentlig-private partnerskaber, bæredygtig udvikling og det digitale bureaukrati.

I sit policy fellowship fokuserer Niels på international skalering af offentlig transformation, herunder ift. digitale arbejdsprocesser, som kan understøtte og styrke offentlige institutioner i lav- og mellemindkomstlande.

Signe Korsgaard

Signe Korsgaard · Chef for Projekt- og analyseafdelingen, Børns Vilkår

Signe har i de sidste 8 år arbejdet med projekter og analyser inden for det børnefaglige område i Børns Vilkår. Hun har ansvaret for organisationens projekter og programmet og for Børns Vilkårs analytiske arbejde, som begge er centrale elementer for at implementere Børns Vilkårs strategi om, at ingen børn skal svigtes i Danmark. Signe har tidligere igennem en længere årrække arbejdet med digitalisering inden for det socialfaglige område i en kommunal kontekst både med fokus på strategisk udvikling samt gennemførsel af digitaliseringsprojekter og –programmer.

I sit policy fellowship arbejder Signe med, hvordan Børns Vilkår som vidensbaseret organisation kan styrke beslutninger, indsatser, anbefalinger, rådgivning og udtalelser med viden inden for fokusområderne: omsorgssvigt, skolesvigt, digitale svigt og psykisk mistrivsel.