Bliv Policy Fellow

Arbejder du med grøn omstilling eller teknologisk udvikling og den omfattende digitalisering af samfundet? Savner du muligheder for fordybelse og nye perspektiver? Så kan du blive policy fellow ved MaryCentret og over 10 måneder få en unik adgang til tværfaglig og forskningsbaseret ekspertise.

LUKKET FOR ANSØGNINGER

I arbejdet med samfundets store udfordringer oplever mange et behov for tværgående og fagligt robust viden, som kan inspirere til nye løsninger – men i en travl hverdag kan det være svært at finde tiden og de rette anledninger til at opsøge nye indsigter.

Derfor har du en gang om året mulighed for at søge om at blive policy fellow ved MaryCentret. Vores Policy Fellowship er et fleksibelt, professionelt udviklingsprogram, der giver dig mulighed for en dybere forståelse af de samfundsudfordringer, du arbejder med. Programmet er inspireret af et lignende tilbud på University of Cambridge og er en ny model i en dansk kontekst. Det henvender sig til dig, der arbejder i erhvervsliv, civilsamfund, den offentlige sektor eller filantropi, og hvis arbejde er strategisk og påvirker beslutningstagningen i din organisation.

Som policy fellow får du mulighed for at forbinde forskning og praksis gennem et tæt og gensidigt samarbejde med universitetets eksperter fra særligt de samfundsfaglige og humanistiske fakulteter. Du formulerer en eller flere udfordringer, hvor du er på udkig efter ny inspiration til, hvordan du kan gå til dem. Så sørger vi for, at du får mulighed for at møde en række af universitetets eksperter, som kan komme med nye perspektiver på det, du arbejder med i din hverdag. Gennem mødet med dig får forskerne samtidig praktisk viden om den policyverden, du bevæger dig i, og du får mulighed for at bygge nogle stærke og blivende relationer med universitetets eksperter og de andre policy fellows. Programmet er betalingsfrit, og det er obligatorisk at deltage i de forskellige aktiviteter. Policy fellows udvælges gennem en kompetitiv ansøgningsproces.

Individuelle ekspertmøder og kollektiv erfaringsudveksling

Programmet er indrettet, så du over 10 måneder, fra september til juni, kan få ny inspiration og inputs til konkrete udfordringer, som du selv formulerer ved programmets start. Vi tilrettelægger programmet, så det passer ind i en travl hverdag. Hver måned har du 1 – 2 møder, og her får du både en række individuelle møder med universitetets eksperter, netværksmøder med de andre policy fellows og inspirationsmøder, herunder aktiviteter ud af huset. Vi arbejder sammen med University of Cambridge og tilrettelægger bl.a. aktiviteter i samarbejde med deres Centre for Science and Policy.

Programmet afsluttes med udarbejdelsen af et skriftligt produkt, hvor du reflekterer over de nye indsigter, du har fået, og hvordan du kan bruge dem fremadrettet i dit policyarbejde – fx hvis du skal videreudvikle strategien i din organisation, inspirere medarbejdere og kollegaer med ny viden eller finde nye, konkrete løsninger på centrale faglige udfordringer.

Ekspertspor

Inspirationsspor

Netværksspor

  • Individuelle møder med universitetets eksperter
  • Nye og tværfaglige perspektiver på dit arbejde
  • Skræddersyet til de spørgsmål du arbejder med
  • Fælles møder med universitetets eksperter
  • Indblik i nogle af de nyeste dagsordener, forskningen sætter
  • Aktiviteter ud af huset
  • Netværksmøder med alle policy fellows
  • Sparring omkring dit afsluttende produkt
  • Indsigt i andres arbejde med lignende udfordringer

Efter programmets afslutning får du mulighed for at blive en del af vores alumnenetværk.

Du kan her læse mere om vores nuværende og tidligere policy fellows på det grønne og digitale område samt de forskere, der har været med i programmet de sidste to år.

 

Du søger en plads på et af dette års to Policy Fellowships ved at udfylde den korte ansøgningsformular senest den 2. april 2024. En udvælgelseskomité med repræsentanter fra de Samfundsvidenskabelige, Juridiske, Humanistiske og Teologiske fakulteter udvælger 5 -10 policy fellows per tematiske fokus.

Hvis du får en plads på dette års Policy Fellowship, begynder vi i juni måned at planlægge dit forløb sammen med dig. Her lægger vi vægt på at udnytte de rige muligheder for faglig bredde, vi har på de humanistiske og samfundsfaglige fakulteter, og sikre et match, der både er værdifuldt for dig og for de forskere, du møder.

 

 

Hvornår er det? Programmet løber fra september 2024 – juni 2025. Forud for programmets start holder vi i løbet af maj måned et møde med hver policy fellow.

Hvor meget tid skal jeg bruge på det? Du vil skulle deltage i tre netværksmøder, som kræver let forberedelse. Derudover er der i inspirationssporet cirka fire – fem møder, som ikke kræver forberedelse. I ekspertsporet mødes du individuelt med fire – fem forskere. Disse møder kræver let forberedelse, og her lægger vi stor vægt på det gensidige samarbejde mellem forsker og policy fellow. Endelig forventer vi, at du lægger et stykke arbejde i dit afsluttende skriftlige produkt, hvis form og længde vi aftaler med dig ved programmets start. Under forløbet er der også mulighed for et møde med MaryCentret omkring mulige fremtidige samarbejder.

Hvad er det afsluttende skriftelige produkt? Det afsluttende produkt er et kortere, skriftligt produkt, hvis ramme og indhold hver policy fellow aftaler med MaryCentret, så det bedst muligt tilpasses de konkrete problemstillinger og mulighedsrum, som den enkelte policy fellow arbejder inden for. F.eks. kan det have form af et strategioplæg, et policy brief, en artikel, en case-beskrivelse eller lignende. Produktet skal blandt andet indeholde en refleksion over de nye forskningsbaserede perspektiver, programmet har givet, og hvordan du kan arbejde videre med dem.

Hvor foregår det? Størstedelen af de fælles og individuelle møder foregår i MaryCentret, Øster Farimagsgade 3, 1353 København K. Du har også mulighed for at få stillet et kontor til rådighed i MaryCentret.

Hvem kan søge? Ansatte, der arbejder med enten grøn omstilling eller teknologisk udvikling/ digitalisering i den offentlige sektor, erhvervslivet, civilsamfundet eller filantropien, og hvis arbejde er strategisk og påvirker beslutningstagningen i deres organisation.

Hvordan søger jeg? Du søger en plads på et af de to Policy Fellowships ved at udfylde ansøgningsblanketten her (du finder den også øverst i højre side, når den er aktiv).

Hvornår skal jeg søge? Senest tirsdag den 2. april klokken 23.59.

Hvornår får jeg svar? Du får svar på din ansøgning i slutningen af april.

Hvad koster det? Det er betalingsfrit at deltage i programmet.