Hvad nu hvis

‘Hvad nu hvis...’ er en eventrække, hvor vi gennem kunstens og videnskabens prisme åbner for nye forestillinger om en positiv fremtid for både mennesker og resten af naturen.

Klimakrisen og den grønne omstilling kalder på nye måder at leve og tænke. Vi skal væk fra at gøre, som vi plejer - men hvor er det egentlig vi skal hen? Hvordan ser et godt og klimarigtigt liv ud i 2050? Hvad nu hvis… vi lykkes med at omstille samfundet, så vi mennesker lever i balance med planetens og naturens grænser? Hvad nu hvis vores forpligtelse overfor samfundet også forpligter os til at sikre naturens trivsel? Hvad nu hvis, vi indretter arbejdslivet, så det skaber mest mulig trivsel for mennesker? Og hvad nu hvis vores frihed til at leve det gode liv ikke længere sker på bekostning af andre arter og klodens behov?

Alle de spørgsmål belyses igennem en helt særlig eventrække, hvor vi inviterer deltagerne ind i et rum med fordybelse indeni og i fællesskab, sammen med  kunsten, forskningen og meditationen. Et rum, der sætter os fri til både at være kreative, drømme stort og bevæge os væk fra status quo. Vi byder på en oplevelse ud over det sædvanlige i Universitetsbibliotekets smukke og højloftede historiske rammer midt i København, tre mandage i 2024. Kom og sans  fremtiden – både i mental og fysisk  forstand bl.a. gennem lækre forfriskninger.

Det første event - ER AFHOLDT

I det første arrangement dykkede vi ned i menneskets relation til naturen og undersøger, hvad naturen gør ved os? Og hvorfor vi egentlig taler om naturen som noget udenfor os selv, når mennesket er fuldstændig forbundet til den. Hvad nu hvis vi tænkte på planter og andre arter som ligeværdige med os selv? Hvordan ville det føles, hvis vi fysisk kunne mærke, at vi er forbundet til planterne omkring os?

Til at hjælpe os med at åbne op for nye forestillinger tager naturantropolog Cecilie Rubow os med på en rejse gennem tid og sted og fortæller om indendørsmenneskets natur. Og så skal vi gennem kunstens prisme åbne for nye ideer og verdener sammen med fofatteren Silja Hendersson. For at kultivere en indre og fælles forbundethed vil en af landets mest erfarne meditationslærere, Jakob Lund, hjælpe os til at give slip på alt det, der forstyrrer os mentalt. Arrangementet vil både byde på oplæg, samtale, sang, fordybelse, forbundethed og fremtids-”forplejning”..