Klimapolitisk lederskab under en europæisk polykrise (POLYPOL)

Med startmidler vil POLYPOL-projektet iværksætte en undersøgelse af polykrise som samfundsdiagnose. POLYPOL vil tage udgangspunkt i et case-studie af, hvordan Danmark kan udøve klimapolitisk lederskab i lyset af de andre politiske udfordringer, som Europa står overfor. Gennem et partnerskab med Udenrigsministeriet skal analysen indgå i strategiarbejdet op til Danmarks EU-formandskab i 2025. Projektet udføres gennem samskabelse i feltet mellem forskere fra SAMF og JUR, Tænketanken Europa og praktikere fra Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima samt Tænketanken Europa. Desuden vil vi med projektet etablere et bredere Advisory Board, der bibringer perspektiver fra andre forskningsdiscipliner og omverdens-aktører.

 

 

 

Projektet udarbejdes i et samarbejde mellem samfundsfaglige og juridiske forskere, desuden inddrages viden og indsigt fra økonomi og humaniora. Konkret vil forskere fra SAMF udvikle en analyseramme til at forstå forudsætningerne for og konsekvenserne af polykrise som samfundsdiagnose med særligt fokus op konsekvenserne for klimahandling i Europa. Forskere fra jura vil analysere de juridiske konsekvenser af krisepolitikken inden for EU og i det eksterne relationer. Tænketanken Europa vil bistå med analysen såvel som formidlingen af projektets fund til den bredere offentlighed.

 

 

 

 

 

 

September 2023 - Kick-off workshop med projektpartnere: For at sammentømre projektets partnere og ideudvikle indledes projektet med en workshop, hvor både projektets arbejdsgruppe fra KU, Tænketanken Europa og eksterne partnere mødes på SAMF.

Oktober-April 2023 - Feltarbejde og interviews: Efter den indledende workshop vil projektets deltagere gennemføre en række interviews og møder med partnere i Udenrigsministeriet, EU-institutioner, og omverdens-aktører

Maj 2024 - Præsentation: Afsluttende skriveproces og præsentation af resultater ved en konference afholdt på Center for Applied Ecological Thinking (CApE).

Juni 2024 - Fondsansøgninger og formidling: Projektets resultater anvendes som udgangspunkt for ansøgninger af eksterne midler og formidlingsaktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnéa Nordlander, adjunkt i menneskerettigheder og bæredygtighed

Alessandro Monti, adjunkt i europæisk og international klimalov

Jakob Dreyer, Ph.d.-studerende inden for international klima- og sikkerhedspolitik

Ditte Brasso Sørensen, ph.d., er Chefanalytiker i Tænketanken EUROPA

 

 

 

 

 

 

Vi samarbejder med Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima.

Vi har desuden et advisory board bestående af repræsentanter for forskning, NGOer, diplomatiet og private aktører.

 

 

 

Støttet af

Projektet har modtaget en et-årig finansiering gennem centrets 'Startmidler'-pulje 2023.

Projekt: Klimapolitisk lederskab under en europæisk polykrise (POLYPOL)

Periode: September 2023 til September 2024.

Kontakt

Linnéa Nordlander

Adjunkt

Centre for International Law and Governance

linnea.nordlander@jur.ku.dk